Mâine

Ni se pare adesea că cea mai mare durere este a noastră! Oh, de am avea o unitate de măsură pentru asta.. Totuși, nu ar fi util un asemena instrument. Fiecare percepem durerea diferit! Pentru unii e suficient să își vadă bășicile din palmă, și se opresc brusc, fără să își termine lucrul, plângându-și de milă, în timp ce alții după ce și-au îngropat tot ce au avut, iar în final speranța, continuă să zâmbească, să lucreze, să creadă că va fi mai bine. Mâine! Se știe deja că ”mâine” nu a fost mai bine! Dar cel puțin am crezut! Am cutezat să sper!

 

10488237_832393096771133_3620882418181016149_n[1]

Ştiu că sunt lut  de Radu Gyr      Ştiu că sunt lut, dar nu ştiu cine mi-a pus în piept albine stranii, să-mi scoată mir din mărăcine, din bălării, împărtăşanii. Minunea mea se-ntamplă vie din mofturi mici şi biete fleacuri… Un colţ de-al meu e-o-mpărăţie, o zi de-a mea răsfrânge veacuri. De nu strâng mările în braţe, prin câte-o baltă tot deretic și gheara mea tot stă să-nhaţe din orice taină câte-un petic. Și dacă-ncălecat pe-o rază ea nu mă urcă-n cer, încalte, de-o schioapă-n aer tot cutează peste coteţe să mă salte!

 

 

 

 

3 thoughts on “Mâine

 1. Ne-ar destabiliza o asemenea unitate de măsură. Poate-i mai bine aşa, că nu ştim că mai rău chiar e mai rău. Aşa, să ne plângem de fleacuri. Să nu ştim cum e strângi din dinţi…

  Like

  • Mă gândeam la Radu Demetrescu (Gyr), la noblețea suferințelor lui, la faptul că a fost închis, condamnat la moarte din pricina unei poezii..la astfel de lucruri în antiteză cu alte “suferințe” ..
   Subiectul este extrem de vast și fiecare îl percepem din prisma propriilor trăiri.

   Liked by 1 person

   • Da, ştiu ce spui şi ai dreptate. Dar suntem plămădiţi diferit. Şi uneori, o durere de măsea ni se pare război nuclear în noi, oricât am încerca să ne gândim că alţii chiar au dus răboaie cu adevărat devastatoare…
    Aşa-i, e vast. Şi nobleţea aia cred că nu e pentru oricine…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s